Get Adobe Flash player

Поръчайте такси:

Фиксирани мрежи

076 60 49 00


Vivacom

0876 60 49 00


А1

0886 60 49 00

 

Telenor

0896 60 49 00 

ONLINE TAXI

НОВО

Вече можете да поръчате такси през Вашият смартфон:

Инсталирайте приложението ID Taxi, което можете да свалите от Google Play

Често задавани въпроси:

Трябва ли да се свързвам с диспечер по телефона, за да поръчам такси?

Не, в това е предимството на "ID Taxi". Тук поръчвате такси изцяло онлайн през софтуерната платформа за поръчки. В същото време можете да наблюдавате на карта къде се намира таксито във всеки един момент.

Мога ли да избера адреса на латиница?

Можете да попълните полетата за адресите както на латиница, така и на кирилица. Големите и малките букви също не оказват влияние при разпознаване на адресите от системата.

По какъв начин да изпиша адреса, на който да дойде таксито?

Трябва да въведете без запетаи адреса в следната последователност: - (КВАРТАЛ) (НОМЕР НА БЛОК) {ВХОД}, например (Тева) (56) (A) - (УЛИЦА) (НОМЕР), например (Златовръх) (25) - (ИЗВЕСТНО МЯСТО) {ПОЯСНЕНИЕ КЪМ АДРЕСА}, например (Централна гара) {под часовника}

Адресът за поръчка има определени особености, които шофьорът трябва да знае, за да ме намери. Как да ги отразя във формата за поръчка?

Можете да напишете пояснения след адреса, където искате да дойде таксито.

В случай, че объркам адреса как таксито може да ме намери?

Ако адресът е сгрешен, системата ще ви изпрати съобщение за неточен адрес, за да може да го коригирате. Ако адресът бъде приет от системата и таксиметровият водач не успее да Ви намери, ще получите позвъняване от диспечерския център. Чрез бутона ВИЖ НА КАРТАТА може да индикирате своята позиция на картата, за да може шофьорът лесно да Ви намери.

Трябва ли да изписвам подробно за къде ще пътувам?

Не, достатъчно е да напишете име на квартал или известно място, за което ще пътувате.

Колко е максималното време за обработка на моята поръчката?

Обработката на поръчка не отнема повече от 1-2 минути.

Как да разбера след колко време ще дойде таксито?

След като поръчката бъде приета на екрана или дисплея ще се появи брояч, отчитащ времето, което е нужно на таксито да стигне до Вас. Обратното броене отчита, че таксито пътува и се приближава до адреса.

Как мога да откажа поръчаното такси?

Чрез избор на опция „АНУЛИРАНЕ”

Виж къде е таксито

Как да разбера, че таксито вече е на адреса?

Когато таксито е на адреса, системата изпраща известие и звукова индикация (при мобилните устройства), които потвърждават това.

Как мога да наблюдавам позицията на таксито в реално време?

След като направите поръчка, под попълнената форма има бутан ВИЖ НА КАРТА. Кликвайки върху него Вие ще може да наблюдавате на картата позицията на таксито, в реално време. По този начин ще имате пълна видимост на маршрутите на таксито, докато се движи към адреса, както и докато пътувате в него.

За какво служи опцията ИСТОРИЯ?

В история се записва и съхранява информация за предишните направени поръчки по адреси на начална и крайна дестинация на пътуване. Опцията предлага автоматично подреждане на предишните Ви поръчки по популярност на маршрута.

Контролирайте сметката си за такси

Мога ли да видя колко ще ми струва курса?

Ако посочите точен адрес до къде ще пътувате, системата изчислява най-краткият маршрут и по него Ви изчислява приблизително точно колко ще Ви струва. Разбира се най-краткия не винаги е най-подходящия.

Как ще разбера ако излезе нова версия на "ID Taxi"?

След като веднъж сте инсталирали приложението, системата ще Ви изпраща известия за наличие на последна версия веднага като отворите "ID Taxi".